Tuotetoimittajat

Kurssikalenteri

Webkaupat

Jari Laamanen – Huippukouluttaja ja herrasmies

Onnellinen mies. Se on ensimmäinen vaikutelma Jari Laamasesta. Tämä kaveri kulkee omia polkujaan. Laamasen seurassa alkaa nopeasti uskoa, että kaikki on mahdollista. Itsetuntokin kohoaa. Ei siis mikään ihme, että hän on kotimaisen hiusalan kouluttajalegenda. Hänessä on karismaa ja luontaista auktoriteettia. Ja ripaus Indiana Jonesia. 

Jari Laamanen

Jari Laamanen tunnetaan karismaattisena huippukouluttajana.

Keittiön pöydällä on paljon paperia. Ne näyttävät Exel-printeiltä. Työn alla on L´Oréalin koulutuskalenteri. Sarakkeet ovat täynnä kirjoitusta. Vuodesta näyttää tulevan tiivis.

”Tämä on mukavaa! Teen ohjelmat ja päätän, missä olen milloinkin. Tästä tulee hyvä vuosi. Kohokohta on kevään L´Oréal Goes Ruka Vol. 4. Ja lisäksi on kaikkea muuta jännää.” 

Mutta miten tähän on tultu?

Kaikki taisi alkaa siitä, kun Jari kävi hiihtolomilla Helsingissä ja vieraili Inkeri Harrin salongissa Tapiolan Heikintorilla. Siellä työskentelevä Seppo Yrtti oli äidin serkku ja sittemmin Cutrinin pitkäaikainen kouluttaja. Kuten myöhemmin myös Karateliiton toimitusjohtaja. Hän innosti poikaa alalle. Sisätyötä, naiskauneutta ja  tyyliä, kannattaa harkita! 

Värtsilän metsissä viihtyvä poika oli ajatellut ryhtyvänsä metsäteknikoksi. Yhdeksännen luokan jälkeen Jarilla oli jo harjoittelijan paikka Enso Guzeitilla. 

Koulun ammatinvalintatunnilla hän oli silti ilmoittanut ykkösvaihtoehdoksi kampaajan. Tapiolan tyylikäs salonki ja sen ilmapiiri oli tehnyt vaikutuksen. Kun toukokuussa koitti yhteishaun aika, kaverit pyrkivät puhelinasentajaksi. Niin myös Jari. Toisin kuin moni muu, hänet hyväksyttiin.

”Ala on aika selvästi jakautunut. Osalla menee todella hyvin: ammattitaitoista henkilökuntaa on saatavilla ja palveluista perittävä hinta on riittävällä tasolla. Toisaalta jotkut kärsivät pätevän henkilökunnan puutteesta ja tämä luonnollisesti haittaa liikkeen kehitystä”, Jari sanoo.

Liian isot kädet

Työpaikasta ja äidin epäilyistä huolimatta Jari aloitti puhelinasentajan opinnot. Teki hyvää päästä vähän suurempiin kuvioihin Joensuuhun.

”Parin ensimmäisen viikon aikana tutustuin muihin opiskelijoihin. Osa oli kampaaja-parturilinjalla. Kuulin, mitä kaikkea kivaa siellä tapahtuu. Siellä tehtiin käsillä, mutta me päntättiin matikkaa ja fysiikkaa. Se ei tuntunut yhtä kivalta”, Jari kertoo.

Sitten Jari kuuli, että kampaajalinjalta oli vapautunut paikka. Seuraavana yönä oli vaikea nukkua. Hän halusi vaihtaa linjaa. Heti aamulla hän oli koulun toimistossa. Päivä oli elokuun viimeinen päivä vuonna 1977.

Uudet opinnot uudella linjalla alkoivat iltapäivällä kello kaksi. Sinä keskiviikkoiltana, kuten aina ennen, hän ei käynyt katsomassa mummoaan Joensuun sairaalassa.

Asia paljastui kotona viikonloppuna. Äiti arvasi heti, mitä oli tapahtunut. Jotain tärkeämpää oli tullut kuvioihin. Äiti tokaisi, ettei pojasta tulisi koskaan kunnon kampaajaa, koska hänellä oli liian isot kädet.

Lue koko artikkeli täältä

Jari Laamanen

Jari Laamasen taidonnäytteitä.

Artikkeli jatkuu - lue koko artikkeli näköislehdestämme

Mainos

Uudet tuotteet katso lisää tuoteuutuuksia

Löydä uudet KMS STYLECOLOR Trend Tones -sävyt

Löydä uudet KMS STYLECOLOR Trend Tones -sävyt

KMS STYLECOLOR on ylivoimaisin asuste, jolla vaihtaa hiusväriä kuin vaatteita - ilman sitoutumista.
Pulp Riot -uutuudet säilyttävät hiusvärin loiston

Pulp Riot -uutuudet säilyttävät hiusvärin loiston

Uudet Pulp Riot Bangkok Color-Safe Shampoo ja Tokyo Color Protecting Conditioner -hoitoaine suojaavat hiusväriä haalistumiselta ja tekevät hiuksista upean kiiltävät sekä kosteutetut.
L’Oreál Professionnel lanseeraa Le Hair Bronzing -sävytteen

L’Oreál Professionnel lanseeraa Le Hair Bronzing -sävytteen

Bronzing on meikkauksen uusi contouring, jolla saa iholle kauniin aurinkoisen hehkun. L'Oréal Professionnel vie tämän trendin nyt kasvoista hiuksiin uudella Le Hair Bronzing -tuotesarjalla.
Uusi muotoilusarja Goldwellilta - StyleSign

Uusi muotoilusarja Goldwellilta - StyleSign

Ei ole väliä kiinnostaako luonnolliset laineet, supermatta viimeistely vai vaikuttava volyymi; tämän hetken trendi ovat coolit lookit maksimaalisella rakenteella.

Uudet näytökset

'Imagine' Ara Koivulan tulkitsemana

'Imagine' Ara Koivulan tulkitsemana

Intercoiffure Mondialin kansainvälisen muotitiimin Imagine-mallisto kutkuttaa mielikuvitusta. Ara tulkitsi kokoelman kolme teemaa; ANDY, EDEN ja WHAT’S NEXT.
Cutrinin kevät on cool

Cutrinin kevät on cool

Cutrinin kevätmuodin julkkareissa 8.2. tunnelma oli helpottunut. Parin vuoden urakka on paketissa. Katso kuvat:
Schwartzkopfin varaslähtö kevääseen

Schwartzkopfin varaslähtö kevääseen

Talven keskellä Schwartzkopf tarjosi värikkään ja vauhdikkaan illan. Värikkäät ilmapallot ja mukaansa tempaavat tanssiesitykset nostattivat karnevaalitunnelman kattoon.
Tulevaisuuden ammattilaiset Taitaja2019 semifinaalissa

Tulevaisuuden ammattilaiset Taitaja2019 semifinaalissa

Nivalassa kisattiin tammikuun lopussa Taitaja2019 hiusmuotoilun semifinaalit. 36 hiusalan opiskelijaa suorittivat kaksi näyttötyötä mallin mukaan.
Ensimmäinen International Hairdressing Awards Madridissa

Ensimmäinen International Hairdressing Awards Madridissa

Madridissa nähtiin ensimmäinen International Hairdressing Awards, jossa nähtiin kimalteleva palkintojenjakogaala sekä inspiroiva runway näytös.

Mainos

Kampaajaprofiilit

Guy Tang

Guy Tang

Hänellä on 1,8 miljoonaa tilaajaa YouTubessa, 2,1 miljoonaa seuraajaa Instagramissa ja oma ammattimainen värisarja nimeltä #myidenty - hän Guy Tang. Hair Magazine tapasi värien kuninkaan.
Salon Noir

Salon Noir

Helsingin sydämessä Noir merkitsee Suomen yllättävintä ja elämyksellisintä salonkia, joka on upotettu luomuviinibaarin sisuksiin. Katso upeat kuvat:

Mainos

Uudet videot katso lisää videoita

Short Disconnected Pixie Haircut

Short Disconnected Pixie Haircut

Tällä videolla Matt Beck opastaa muun muassa kuinka leikata tyylikäs sivuilta lyhyt päältä pitkä kampaus, ja kuinka luoda muotoa tasaiseen takaraivoon.
Cornrow ponytail

Cornrow ponytail

Jenny Strebe (Confessions of a hairstylist) luo rajumman lookin teksturoidulla ponnarilla, johon on yhdistetty cornrow-lettiin.
Mens Disconnected Haircut - Free Salon Education

Mens Disconnected Haircut - Free Salon Education

Miesten trendikkääseen kampaukseen saa lisää tekstuuria Matt Beckin rouhealla tekniikalla. Katso minuuttiin typistetyltä opastusvideolta kuinka se luodaan.
Basket Weave Braid -kampaus Sam Villalta

Basket Weave Braid -kampaus Sam Villalta

Sam Villa näyttää kuinka luoda koripunostyyppinen kampaus, jonka voi yhdistää moniin erilaisiin lookkeihin.
Epäsymmetrinen pixie Matt Beckin opastuksella

Epäsymmetrinen pixie Matt Beckin opastuksella

Free Salon Education -blogin ja Youtube-kanavan tekijä näyttää kuinka luoda sähäkkä, pitkä ja epäsymmetrinen Pixie