Tuotetoimittajat

Kurssikalenteri

Webkaupat

Timma haluaa tehdä parturi-kampaajien arjesta yksinkertaisempaa

Timma on uusi ajanvarausjärjestelmä, joka on aloittanut Suomessa rytinällä. Nyt yritys on matkannut Itämeren yli helpottaakseen parturi-kampaajien arkea Ruotsissa asti. Tapasimme tomitusjohtaja Lari Mykrän sekä Ruotsin yksikön yritysvastuupäällikkö Sam Dadnahalin ja otimme selvää siitä, mistä Timmassa on oikein kyse ja kuinka työnteko tapahtuu.

Timmas grundare Jakko Hyytiäinen, Miikka Kujala och Lari Mykrä.
Timman idea syntyi, kun Jaakko Hyytiäinen (vas.), Miikka Kujala ja Lari Mykrä opiskelivat Helsingin Kauppakorkeakoulussa ja varailivat omia parturiaikojaan. Nyt he johtavat yritystä, jonka tavoitteena on auttaa parturi-kampaajia kaikissa Pohjoismaissa.

Kaikki alkoi viisi vuotta sitten, kun kolme Helsingin Kauppakorkeakoulun opiskelijaa joutuivat äkkiä omilleen muutettuaan varaamaan parturiaikansa itse. He huomasivat pian, että monilla partureilla oli vapaita aikoja samana päivänä, mutta että näitä aikoja oli hankala löytää. Nuorukaiset löivät viisaat päänsä yhteen ja saivat idean sivustosta, jolla parturi-kampaajat voisivat ilmoittaa vapaat aikansa.

- Loimme sivuston, jolla oli todella kehno nimi, kertoo Lari. Se viittasi ”varaamattomiin aikoihin”, mutta toimi silti. Monet kampaamot halusivat mainostaa vapaita leikkausaikojaan.


Täyden palvelun varausjärjestelmä
Näin sivusto toimi ennemminkin täydentäen parturi-kampaajien omia varausjärjestelmiä. Pojat kiinnostuivat alasta enemmän ja enemmän, ja huomasivat, että jatkaakseen kasvuaan, heidän oli kehitettävä järjestelmää edelleen. He päättivät kehittää täyden palvelun varausjärjestelmän, joka tarjoaisi kaiken, mitä parturi-kampaajat toivoivat.

- Saadaksemme selville, mikä parturi-kampaajille oli tärkeää, käytimme kokonaisen kesän haastatellen noin sataa alan ammattilaista, Lari kertoo. - Esitimme kaikenlaisia idioottimaisia kysymyksiä ja saimme seurata, kuinka he käyttivät silloisia järjestelmiään. Lähtökohtana oli halumme vähentää stressiä ja tehdä heidän arjestaan yksinkertaisempaa.

Timmas finska team.
Timman suomalainen tiimi, jolla on toimisto Helsingissä.

Tuloksena on täyden palvelun varausjärjestelmä, joka on helppokäyttöinen ja kattaa kaikki kampaamon tekniset tarpeet. Timman järjestelmä kattaa ajanvarauksen, kassajärjstelmän, varastotiedot, tilastot, raportit ja asiakasrekisterin, ja se generoi kotisivuja. Lisäksi kampaamot voivat rekisteröityä Timma.fi-sivustolle, jolloin saatavilla olevia aikoja voidaan mainostaa. Kaikki tiedot päivittyvät automaattisesti varausjärjestelmästä.

- Järjestelmä on yksinkertaisesti jäsennelty ja värikoordinoitu, Lari kertoo ja esittelee järjestelmää läppäriltään. Varattuja aikoja on helppo siirtää, ja näkymä jokaisesta asiakkaasta on vaivatonta hakea. Jokaisen varauksen yhteydessä näkyviin tulee tietoa asiakkaasta: mitä he varasivat viimeksi, minkälaisia tuotteita he ostivat, mitä lisäpalveluita he valitsivat ja paljon muuta. Järjestelmään voi täyttää vaikka värireseptin tai muita tietoja, jotka on hyvä säästää. Kun varaus luodaan tai sitä muutetaan, asiakkaan sähköpostiin lähetetään vahvistus.


Aina ajan tasalla

Järjestelmä ei vaadi asiakkailta salasanoja, ja se voidaan liittää millaiselle kotisivulle tahansa. Timman kautta generoituihin kotisivuihin se kuuluu automaattisesti. Kotisivugeneraattori tarjoaa mahdollisuuden varausjärjestelmälle, joka luo modernit kotisivut yksinkertaisesti. Kaikki tiedot, kuten osoitteet, ajat, hinnat ja muut päivittyvät automaattisesti varausjärjestelmän kautta, jolloin kotisivut ovat aina ajan tasalla.

Varausjärjestelmä lanseerattiin kokonaisessa muodossaan Suomessa kaksi vuotta sitten, ja sitä käyttää jo 1 500 parturi-kampaamoa. Yksinkertaisen ja parturi-kampaajille mukautetun järjestelmän lisäksi Timman suuri vahvuus on asiakaspalvelu

 

- Järjestelmät ovat usein kömpelöitä, ja halusimme siksi luoda yksinkertaisen varausjärjestelmän, joka on suunniteltu hius- ja kauneusalalle, Lari kertoo. - Haluamme myös olla asiakkaidemme tavoitettavissa ja tarjota heille niin hyvää palvelua kuin mahdollista. Monet asiakkaistamme käyttävät asiakaspalvelua hyväkseen kaikissa mahdollisissa, kuten vaikkapa Wi-Fi:hin liittyvissä kysymyksissä, ja me autamme niin paljon kuin vain voimme.

Timmas moderna bokningssystem.
Timman ajanvarausjärjestelmä on helppokäyttöinen ­– ja lisäksi kauniinnäköinen!


Apua parturi-kampaajien liiketoimintaan
Tiimiläiset Timman takana ovat nuoria, kunnianhimoisia ja hieman nörttimäisiä. Heidän toimintamalliinsa ei kuulu sitoumusaikoja tai peruutusjaksoja.

- Filosofiamme on, että haluamme olla alan parhaita, sanoo Sam. – Tiedämme, ettei järjestelmämme on paras ja tarjoaa parhaan palvelun, ja näin asiakkaat pysyvät. Siksi sitoumusaikoja ei tarvita.

Timma lanserades i Sverige i höstas 2016.
Timma ei näe asiakaspalvelua pakollisena pahana vaan mahdollisuutena. He auttavat asiakkaitaan niin paljon kuin vain voivat.

Timma avatiin viime syksynä Ruotsissa, ja sitä on ryhtynyt siitä lähtien käyttämään 30 – 40 uutta kampaamoa joka kuukausi. Helsingin päätoimistolla työskentelee yhdeksän henkilöä ja Tukholman Wallingatanilla kolme ruotsalaista paikallisten asiakkaiden parissa. Tavoitteena on, että yhä useampi kampaamo saa mahdollisuuden hoitaa liiketoimintansa fiksummin, ja Timma tähtää korkealle. Kun toiminta vakiintuu Ruotsissa, on tarkoituksena laajentaa eteenpäin Pohjoismaissa. Tai ehkä vieläkin pidemmälle?

Timma vill gärna hjälpa frisörerna att spara tid och tjäna mer pengar.

- Haluamme todella auttaa parturi-kampaajia hoitamaan yritystään ja säästämään aikaa, Lari kertoo – Tässä työssä ehdottomasti parasta on nähdä, kuinka parturi-kampaajat ilahtuvat päästessään säästämään aikaa, sillä silloin he pääsevät keskittymään siihen, mistä todella nauttivat: hiustenleikkuusen ja asiakkaistaan huolehtimiseen.

Teksti: Camilla Svensson
Kuvat: Paavo Korhonen

 

Mainos

Uudet tuotteet katso lisää tuoteuutuuksia

Löydä uudet KMS STYLECOLOR Trend Tones -sävyt

Löydä uudet KMS STYLECOLOR Trend Tones -sävyt

KMS STYLECOLOR on ylivoimaisin asuste, jolla vaihtaa hiusväriä kuin vaatteita - ilman sitoutumista.
Pulp Riot -uutuudet säilyttävät hiusvärin loiston

Pulp Riot -uutuudet säilyttävät hiusvärin loiston

Uudet Pulp Riot Bangkok Color-Safe Shampoo ja Tokyo Color Protecting Conditioner -hoitoaine suojaavat hiusväriä haalistumiselta ja tekevät hiuksista upean kiiltävät sekä kosteutetut.
L’Oreál Professionnel lanseeraa Le Hair Bronzing -sävytteen

L’Oreál Professionnel lanseeraa Le Hair Bronzing -sävytteen

Bronzing on meikkauksen uusi contouring, jolla saa iholle kauniin aurinkoisen hehkun. L'Oréal Professionnel vie tämän trendin nyt kasvoista hiuksiin uudella Le Hair Bronzing -tuotesarjalla.
Uusi muotoilusarja Goldwellilta - StyleSign

Uusi muotoilusarja Goldwellilta - StyleSign

Ei ole väliä kiinnostaako luonnolliset laineet, supermatta viimeistely vai vaikuttava volyymi; tämän hetken trendi ovat coolit lookit maksimaalisella rakenteella.

Uudet näytökset

'Imagine' Ara Koivulan tulkitsemana

'Imagine' Ara Koivulan tulkitsemana

Intercoiffure Mondialin kansainvälisen muotitiimin Imagine-mallisto kutkuttaa mielikuvitusta. Ara tulkitsi kokoelman kolme teemaa; ANDY, EDEN ja WHAT’S NEXT.
Cutrinin kevät on cool

Cutrinin kevät on cool

Cutrinin kevätmuodin julkkareissa 8.2. tunnelma oli helpottunut. Parin vuoden urakka on paketissa. Katso kuvat:
Schwartzkopfin varaslähtö kevääseen

Schwartzkopfin varaslähtö kevääseen

Talven keskellä Schwartzkopf tarjosi värikkään ja vauhdikkaan illan. Värikkäät ilmapallot ja mukaansa tempaavat tanssiesitykset nostattivat karnevaalitunnelman kattoon.
Tulevaisuuden ammattilaiset Taitaja2019 semifinaalissa

Tulevaisuuden ammattilaiset Taitaja2019 semifinaalissa

Nivalassa kisattiin tammikuun lopussa Taitaja2019 hiusmuotoilun semifinaalit. 36 hiusalan opiskelijaa suorittivat kaksi näyttötyötä mallin mukaan.
Ensimmäinen International Hairdressing Awards Madridissa

Ensimmäinen International Hairdressing Awards Madridissa

Madridissa nähtiin ensimmäinen International Hairdressing Awards, jossa nähtiin kimalteleva palkintojenjakogaala sekä inspiroiva runway näytös.

Mainos

Kampaajaprofiilit

Angelo Seminara

Angelo Seminara

Hair Magazine tapasi Angelon Davines World Wide Tourin yhteydessä Parmassa. Seminara on tunnettu kyvystään ammentaa luonnosta aina uusia väri- ja rakennemaailmoja.
Eugene Souleiman

Eugene Souleiman

Eugene Souleiman on yksi muotimaailman halutuimmista stailisteista ja hänen käsialaansa ovat kampaukset monille muotiviikkojen tunnetuimmille nimille. Lue täältä hänen haastattelunsa!

Mainos

Uudet videot katso lisää videoita

Short Disconnected Pixie Haircut

Short Disconnected Pixie Haircut

Tällä videolla Matt Beck opastaa muun muassa kuinka leikata tyylikäs sivuilta lyhyt päältä pitkä kampaus, ja kuinka luoda muotoa tasaiseen takaraivoon.
Cornrow ponytail

Cornrow ponytail

Jenny Strebe (Confessions of a hairstylist) luo rajumman lookin teksturoidulla ponnarilla, johon on yhdistetty cornrow-lettiin.
Mens Disconnected Haircut - Free Salon Education

Mens Disconnected Haircut - Free Salon Education

Miesten trendikkääseen kampaukseen saa lisää tekstuuria Matt Beckin rouhealla tekniikalla. Katso minuuttiin typistetyltä opastusvideolta kuinka se luodaan.
Basket Weave Braid -kampaus Sam Villalta

Basket Weave Braid -kampaus Sam Villalta

Sam Villa näyttää kuinka luoda koripunostyyppinen kampaus, jonka voi yhdistää moniin erilaisiin lookkeihin.
Epäsymmetrinen pixie Matt Beckin opastuksella

Epäsymmetrinen pixie Matt Beckin opastuksella

Free Salon Education -blogin ja Youtube-kanavan tekijä näyttää kuinka luoda sähäkkä, pitkä ja epäsymmetrinen Pixie