Tuotetoimittajat

Kurssikalenteri

Webkaupat

Kriisinhallintaa somessa

Miten pärjäät, kun joudut kritiikin tai hyökkäyksen kohteeksi sosiaalisessa mediassa? Onko tapahtunut vahinko tai eikö asiakas syystä tai toisesta ole tyytyväinen? Somesta on tullut helppo tapa purkaa tyytymättömyyttä. Miten kohdata someiskut? Tässä muutama niksi tapoihin, joilla vastata sekä asialliseen että asiattomaan kritiikkiin.

Somessa ei kannata suivaantua, vaikka palaute olisikin epäasiallista

Asiallinen ja kohteliaasti esitetty kritiikki

 • Pyri vastaamaan niin nopeasti kuin mahdollista. Jos et tunne tapauksen yksityiskohtia, kerro että olet selvittämässä asiaa.

 • Älä turvaudu latteuksiin. Vastaa sen sijaan persoonallisesti, siitäkin huolimatta, että pitää reagoida useampaankin samansisältöiseen kritiikkiin.

 • Vaikka asiakas ei olisikaan oikeassa, kohotat hänen mielialaansa olemalla ymmärtävä ja empaattinen. Asiakkaan on tunnettava itsensä kuulluksi ja ymmärretyksi.

 • Esitä ratkaisu esille otettuun ongelmaan. Mikäli se ei ole mahdollista, vakuuta asiakkaalle, että olet ymmärtänyt kritiikin ja teet kaikkesi, ettei vastaava tulevaisuudessa toistu.

 • Ota vastuu! Tapahtuneeseen voi olla monia syitä, mutta pitemmän päälle vastuun ottaminen omaan piikkiin kannattaa. Pyydä anteeksi tapahtunutta.

Asiallinen, mutta keljusti esitetty kritiikki

 • Pattitilanne on syytä ratkaista niin nopeasti kuin mahdollista. Silti joskus voi olla järkevää odottaa hetki pari, ennen kuin keljuun kritiikkiin vastaa. Tunnekuohussa kirjoittaa todennäköisesti jotain sellaista, joka vain pahentaa asiaa. Anna ikävän valituksen levätä aikansa. Tee jotain kivaa, joka nostaa fiilistäsi. Vastaa, kun olet saanut koottua ajatuksesi ja pystyt pitämään mölyt mahassasi.

 • Lannista ystävyydelläsi! Älä vajoa känkkäränkän tasolle. Vastaa levollisesti ja mukavasti. Huomaat, että asiakas rauhoittuu. Jopa huono omatunto voi alkaa kolkuttaa. Miellyttävä ja vastaanottava asenne tuottaa hyviä tuloksia.

Epäasiallinen kritiikki, väärinkäsitys tai möläys

 • Tätä ei hoideta julkisesti netissä! Tilanne on ehdottomasti offline! Jotkut asiakkaat voivat olla vaikeasti pideltävissä. Silloin konflikti on otettava haltuun henkilökohtaisin keinoin. Kiukkuinen kärhämä ei kuulu muille asiakkaille. Purkauksen käsittely on pidettävä julkisuudelta piilossa. Negatiiviset mielikuvat eivät saa levitä. Tiedustele, voisiko henkilö tulla salonkiin? Entä voisitko ehkä soittaa ja keskustella henkilökohtaisesti?

 • Kun saat naurettavan tökerön ja epäasiallisen kommentin, voi huumori olla yllättävän tehokas tapa vastata. Älä mene arvostelijan tasolle. Yritä löytää joku nokkela tapa kiepsauttaa homma eduksesi.

Trollaus, uhkailu

 • Trollien kanssa keskustelu ei onnistu eikä kannata. Trolli pitää juonimisesta ja vääntelystä. Tarkoituksena on hämmentää ja sekoittaa.

 • Provokaatioita tai uhkailuja ei pidä sallia. Päätät itse some-kanaviesi sisällöstä. Poista heti epäasiallisuudet, blokkaa örkit ja tee ilmoitus sivuston ylläpidosta vastuussa olevalle taholle.

Lue koko artikkeli Hair Magazinen helmikuun 2019 julkaisusta

Mainos

Uudet tuotteet katso lisää tuoteuutuuksia

Löydä uudet KMS STYLECOLOR Trend Tones -sävyt

Löydä uudet KMS STYLECOLOR Trend Tones -sävyt

KMS STYLECOLOR on ylivoimaisin asuste, jolla vaihtaa hiusväriä kuin vaatteita - ilman sitoutumista.
Pulp Riot -uutuudet säilyttävät hiusvärin loiston

Pulp Riot -uutuudet säilyttävät hiusvärin loiston

Uudet Pulp Riot Bangkok Color-Safe Shampoo ja Tokyo Color Protecting Conditioner -hoitoaine suojaavat hiusväriä haalistumiselta ja tekevät hiuksista upean kiiltävät sekä kosteutetut.
L’Oreál Professionnel lanseeraa Le Hair Bronzing -sävytteen

L’Oreál Professionnel lanseeraa Le Hair Bronzing -sävytteen

Bronzing on meikkauksen uusi contouring, jolla saa iholle kauniin aurinkoisen hehkun. L'Oréal Professionnel vie tämän trendin nyt kasvoista hiuksiin uudella Le Hair Bronzing -tuotesarjalla.
Uusi muotoilusarja Goldwellilta - StyleSign

Uusi muotoilusarja Goldwellilta - StyleSign

Ei ole väliä kiinnostaako luonnolliset laineet, supermatta viimeistely vai vaikuttava volyymi; tämän hetken trendi ovat coolit lookit maksimaalisella rakenteella.

Uudet näytökset

'Imagine' Ara Koivulan tulkitsemana

'Imagine' Ara Koivulan tulkitsemana

Intercoiffure Mondialin kansainvälisen muotitiimin Imagine-mallisto kutkuttaa mielikuvitusta. Ara tulkitsi kokoelman kolme teemaa; ANDY, EDEN ja WHAT’S NEXT.
Cutrinin kevät on cool

Cutrinin kevät on cool

Cutrinin kevätmuodin julkkareissa 8.2. tunnelma oli helpottunut. Parin vuoden urakka on paketissa. Katso kuvat:
Schwartzkopfin varaslähtö kevääseen

Schwartzkopfin varaslähtö kevääseen

Talven keskellä Schwartzkopf tarjosi värikkään ja vauhdikkaan illan. Värikkäät ilmapallot ja mukaansa tempaavat tanssiesitykset nostattivat karnevaalitunnelman kattoon.
Tulevaisuuden ammattilaiset Taitaja2019 semifinaalissa

Tulevaisuuden ammattilaiset Taitaja2019 semifinaalissa

Nivalassa kisattiin tammikuun lopussa Taitaja2019 hiusmuotoilun semifinaalit. 36 hiusalan opiskelijaa suorittivat kaksi näyttötyötä mallin mukaan.
Ensimmäinen International Hairdressing Awards Madridissa

Ensimmäinen International Hairdressing Awards Madridissa

Madridissa nähtiin ensimmäinen International Hairdressing Awards, jossa nähtiin kimalteleva palkintojenjakogaala sekä inspiroiva runway näytös.

Mainos

Kampaajaprofiilit

Trevor Sorbie

Trevor Sorbie

Trevor Sorbie on 50 vuotta kestäneen uransa aikana inspiroinut kampaajia ja partureita ympäri maailman ja perustanut hyväntekeväisyysjärjestön, joka auttaa sairauden takia hiuksensa menettäneitä.
Jane Koski

Jane Koski

Vierailimme Suomen suosituimman ja pitkäkestoisimman draamasarjan kulisseissa, lue lisää!

Mainos

Uudet videot katso lisää videoita

Short Disconnected Pixie Haircut

Short Disconnected Pixie Haircut

Tällä videolla Matt Beck opastaa muun muassa kuinka leikata tyylikäs sivuilta lyhyt päältä pitkä kampaus, ja kuinka luoda muotoa tasaiseen takaraivoon.
Cornrow ponytail

Cornrow ponytail

Jenny Strebe (Confessions of a hairstylist) luo rajumman lookin teksturoidulla ponnarilla, johon on yhdistetty cornrow-lettiin.
Mens Disconnected Haircut - Free Salon Education

Mens Disconnected Haircut - Free Salon Education

Miesten trendikkääseen kampaukseen saa lisää tekstuuria Matt Beckin rouhealla tekniikalla. Katso minuuttiin typistetyltä opastusvideolta kuinka se luodaan.
Basket Weave Braid -kampaus Sam Villalta

Basket Weave Braid -kampaus Sam Villalta

Sam Villa näyttää kuinka luoda koripunostyyppinen kampaus, jonka voi yhdistää moniin erilaisiin lookkeihin.
Epäsymmetrinen pixie Matt Beckin opastuksella

Epäsymmetrinen pixie Matt Beckin opastuksella

Free Salon Education -blogin ja Youtube-kanavan tekijä näyttää kuinka luoda sähäkkä, pitkä ja epäsymmetrinen Pixie