Tuotetoimittajat

Kurssikalenteri

Webkaupat

Asiakkaat odottavat monipuolista palvelua

Asiakkaat toivovat enemmän. Perinteisten parturikampaamopalvelujen lisäksi yhä useampi odottaa myös jotain ekstraa. Kampaamot ovat nopeasti muuttumassa moniosaajien palveluja tarjoaviksi hyvinvointikeitaiksi.

Salon Headline

Salon Headline

Parturi-kampaamo Salon Headline ja kauneushoitola Beauty Headline sijaitsevat Salossa. Ne ovat keränneet mainetta monipuolisina kauneusalan osoitteina.
30 vuotta sitten perustettu ja käsitteeksi muodostunut yritys on kasvanut tasaiseen tahtiin.

Maaliskuussa Salon Headline ja Beauty Headline yhdistyvät yli 600 neliön kauneuskeskukseksi, jossa työskentelee 25 alan huippuosaajaa. Vaimonsa Merjan kanssa liikettä luotsaava Kari Hartman kertoo, miten maailman muuttuessa myös kampaamojen on vastattava ajan haasteisiin. Lisäpalveluiden (kulmat, kynnet, ripsipidennykset jne.) kysyntä kasvaa ja moni asiakas toivoo myös entistä nopeampia palveluja. Siksi on tärkeää, että liikkeeseen on helppo tulla ja että 20 minuutin kestoinenkin vierailu on asiakkaalle kiireetön elämysmatka.


Boho Makeup & Hair

Boho MAkeup & Hair

Viime vuoden maaliskuussa avautunut Boho Makeup & Hair on kolmen kokeneen freelancer-meikkaajan työhuone. Miia Ollula, Satu Arvo ja Anu Rokkanen työskentelivät aiemmin Puuterihuoneella. Boho ei ole perinteinen kampaamo. Se on meikkauksella kentällä elantonsa ansaitsevien naisten upeasti sisustettu toiminnallinen alusta.

Kolmikon kädenjälki näkyy mm. elokuvissa, pitkissä tv-sarjoissa, musamaailmassa, lehtikuvauksissa ja mainoksissa. Bohossa on myös kaksi liiketyöhön keskittyvää kampaajaa, Minna Puustinen ja Sonja Elnahhl. Molemmat antavat panoksensa, kun mallien valmistelu edellyttää hiusten leikkausta, pidennyksiä tai väriä. Minnalta ja Sonjalta luonnistuvat myös muut Bohon brändiä laajentavat palvelut. Kuten vaikka blokkareille järjestetty kulmakarvabaari.

Bohon konsepti on mielenkiintoinen ja antaa esimakua kampaamojen tulevaisuudesta. Moniosaajien tiimit perustavat studioita, jotka toimivat alustoina vaihteleville projekteille.

Studio Uleåborg

Studio Uleabårg

Oululainen Studio Uleåborg on seitsemässä vuodessa vakiinnuttanut asemansa monipuolisia palveluja tarjoavana yrityksenä. Oululaiseen tapaan asiakkaita riittää Inarista Helsinkiin. Johanna

Kiiveri kertoo, että asiakkaat ovat tottuneet kysymään Split-Ender lisäpalvelua. Hiukset leikataan ja latvat trimmataan pituutta lyhentämättä. Hiukset voi viimeistellä pehmentävillä öljyillä.

Johannan mukaan vähänkin isommat liikkeet satsaavat lisäpalveluihin, kuten vaikka  ravintoneuvontaan. Johannan kokemuksen mukaan osa asiakkaista haluaa varata käynnilleen kerralla enemmän aikaa. Erikoiskäsittelyjen merkitys korostuu. Miehillä se tarkoittaa useimmiten parran trimmausta. Myös erilaiset hiusten ja hiuspohjan tehohoidot ovat kysyttyjä. Suosittuja ovat myös ripsi- ja kulmavärjäykset.

Samalla myös pikakampausten määrä on kasvanut huimasti viimeiset pari vuotta. Niitä halutaan synttäreihin, tupareihin, työpaikan juhliin, valmistujaisiin ja muihin tärkeisiin juhlatilaisuuksiin. Tähän on tultu: salongit ovat yhä useammin kokonaisvaltaisia hyvinvoinnin keitaita, joiden on mukauduttava yhä joustavammin asiakkaiden aikatauluihin.

Hair & Ink Corner

Hair & Ink Corner

Hair & Ink Corner sijaitsee turvallisen porvarillisessa Helsingin Töölön kaupunginosassa. Seija Lindholmin seitsemän vuotta sitten perustama monipalvelustudio tarjosi  perustamisajankohtanaan rakennekynsipalveluja, ripsipidennyksiä ja sokerointia. Vielä silloin sellainen oli uutta.

Nyt vastaavankaltaisia ekstrapalveluja tarjoaa jo yhä useampi kampaamo. Tarvittaessa Seija sanoo ohjaavansa asiakkaita naapurissa työskentelevän kosmetologin luokse. Seijan kampaamon varsinainen juju ja lisäbonus löytyy liikkeen yläkerrasta. Siellä on hänen tyttärensä Niina Nyqvistin tatuointiliike. Tytär on tullut tunnetuksi pienikokoisista ja söpöistä anime-aiheisista tatskoista.

Naisten on helppo tulla liikkeeseen, joka ei todellakaan ole mikään man cave, miesluola. Ja kun tatuoijakin on nainen, homma hoituu juuri sopivan rauhallisessa ja luottamuksellisessa ilmapiirissä. Tatskan ottaneita asiakkaita on siirtynyt alakerran kampaamon asiakkaiksi. Ja päinvastoin. Tässä kampaamossa synergia pelaa.

Lue artikkeli Hair Magazinen helmikuun 2019 julkaisusta

Teksti: Kaj Kalin
Kuvat: Yksityinen

  

Mainos

Uudet tuotteet katso lisää tuoteuutuuksia

Löydä uudet KMS STYLECOLOR Trend Tones -sävyt

Löydä uudet KMS STYLECOLOR Trend Tones -sävyt

KMS STYLECOLOR on ylivoimaisin asuste, jolla vaihtaa hiusväriä kuin vaatteita - ilman sitoutumista.
Pulp Riot -uutuudet säilyttävät hiusvärin loiston

Pulp Riot -uutuudet säilyttävät hiusvärin loiston

Uudet Pulp Riot Bangkok Color-Safe Shampoo ja Tokyo Color Protecting Conditioner -hoitoaine suojaavat hiusväriä haalistumiselta ja tekevät hiuksista upean kiiltävät sekä kosteutetut.
L’Oreál Professionnel lanseeraa Le Hair Bronzing -sävytteen

L’Oreál Professionnel lanseeraa Le Hair Bronzing -sävytteen

Bronzing on meikkauksen uusi contouring, jolla saa iholle kauniin aurinkoisen hehkun. L'Oréal Professionnel vie tämän trendin nyt kasvoista hiuksiin uudella Le Hair Bronzing -tuotesarjalla.
Uusi muotoilusarja Goldwellilta - StyleSign

Uusi muotoilusarja Goldwellilta - StyleSign

Ei ole väliä kiinnostaako luonnolliset laineet, supermatta viimeistely vai vaikuttava volyymi; tämän hetken trendi ovat coolit lookit maksimaalisella rakenteella.

Uudet näytökset

'Imagine' Ara Koivulan tulkitsemana

'Imagine' Ara Koivulan tulkitsemana

Intercoiffure Mondialin kansainvälisen muotitiimin Imagine-mallisto kutkuttaa mielikuvitusta. Ara tulkitsi kokoelman kolme teemaa; ANDY, EDEN ja WHAT’S NEXT.
Cutrinin kevät on cool

Cutrinin kevät on cool

Cutrinin kevätmuodin julkkareissa 8.2. tunnelma oli helpottunut. Parin vuoden urakka on paketissa. Katso kuvat:
Schwartzkopfin varaslähtö kevääseen

Schwartzkopfin varaslähtö kevääseen

Talven keskellä Schwartzkopf tarjosi värikkään ja vauhdikkaan illan. Värikkäät ilmapallot ja mukaansa tempaavat tanssiesitykset nostattivat karnevaalitunnelman kattoon.
Tulevaisuuden ammattilaiset Taitaja2019 semifinaalissa

Tulevaisuuden ammattilaiset Taitaja2019 semifinaalissa

Nivalassa kisattiin tammikuun lopussa Taitaja2019 hiusmuotoilun semifinaalit. 36 hiusalan opiskelijaa suorittivat kaksi näyttötyötä mallin mukaan.
Ensimmäinen International Hairdressing Awards Madridissa

Ensimmäinen International Hairdressing Awards Madridissa

Madridissa nähtiin ensimmäinen International Hairdressing Awards, jossa nähtiin kimalteleva palkintojenjakogaala sekä inspiroiva runway näytös.

Mainos

Kampaajaprofiilit

Jari Palin - Sympaattinen reissumies

Jari Palin - Sympaattinen reissumies

Hair Magazine tapasi 20 vuotta kouluttajana työskennelleen karismaattisen Jari Palinin joka reissaa Sylvi-koiransa kanssa.
Beauty by Valo

Beauty by Valo

Punavuorelaisen Beauty by Valon Annika Tukiainen vastasi kysymyksiimme paljastaen kampaajan ammatin salaisuudet!

Mainos

Uudet videot katso lisää videoita

Short Disconnected Pixie Haircut

Short Disconnected Pixie Haircut

Tällä videolla Matt Beck opastaa muun muassa kuinka leikata tyylikäs sivuilta lyhyt päältä pitkä kampaus, ja kuinka luoda muotoa tasaiseen takaraivoon.
Cornrow ponytail

Cornrow ponytail

Jenny Strebe (Confessions of a hairstylist) luo rajumman lookin teksturoidulla ponnarilla, johon on yhdistetty cornrow-lettiin.
Mens Disconnected Haircut - Free Salon Education

Mens Disconnected Haircut - Free Salon Education

Miesten trendikkääseen kampaukseen saa lisää tekstuuria Matt Beckin rouhealla tekniikalla. Katso minuuttiin typistetyltä opastusvideolta kuinka se luodaan.
Basket Weave Braid -kampaus Sam Villalta

Basket Weave Braid -kampaus Sam Villalta

Sam Villa näyttää kuinka luoda koripunostyyppinen kampaus, jonka voi yhdistää moniin erilaisiin lookkeihin.
Epäsymmetrinen pixie Matt Beckin opastuksella

Epäsymmetrinen pixie Matt Beckin opastuksella

Free Salon Education -blogin ja Youtube-kanavan tekijä näyttää kuinka luoda sähäkkä, pitkä ja epäsymmetrinen Pixie