Tuotetoimittajat

Kurssikalenteri

Webkaupat

Cutrinin kevät on cool

Cutrinin kevätmuodin julkkareissa 8.2. tunnelma oli helpottunut –joskin vielä lievästi hengästynyt. Parin vuoden urakka on paketissa. Tuotesegmentit on uudistettu ja konsepti on valmis. Nyt toteutettu kehitysprojekti on ollut vuonna 1971 perustetun brändin historian suurin.

Kaisa Vuorenpää viimeistelee kampausta
Kaisa Vuorenpää viimeistelee kampausta.

Uusin kasvoin eteenpäin
Uusia kasvojakin on tiedossa. Cutrinin toimitusjohtaja Samu Hirvas aloittaa haastavassa kapteenin pestissään huhtikuun ensimmäisenä päivänä. Avainasiakkaista huolehtii Niko Shipley.

Myös koulutustiimiä vahvistetaan ja sähköiset tiedotuskanavat tullaan ottamaan kattavammin haltuun. Digikoukutuksista vastaa Meri Orrainen. Espoon tuotekehityslaboratoriossakaan ei levätä: uusiksi lanseerattujen tuotteiden ominaisuuksia valvotaan ja ominaisuuksia hiotaan.

Cutrinin liiketoimintajohtaja Nina Simojoki korosti Cutrinin bränditunnettuuden ja haluttavuuden merkitystä. Vuoden suurin panostus liittyy Nordic Hair Awards and Expo -suurtapahtumaan Kööpenhaminassa 9. kesäkuuta. Cutrin on tämän yhteispohjoismaisen suurtapahtuman pääsponsori. Asiakasmatkan paikat ovat olleet lievästi sanottuna suosittuja.

Päiväni yksisarvisena
Cutrinin sävyttävän Aurora-värisarjan Reflection Rose-Treatment tuntui olevan useammankin paikallaolijan elämystuote. Vaalennettuihin hiuksiin on saanut sävyttävällä erikoishoidolla kuulemma viehkon ruusuhehkun. Erään runolliseksi heittäytyneen käyttäjän mukaan tuote sopii kaikille, jotka haluavat tuntea, miltä elämä yksisarvisena tuntuu. Tässä taisi olla pitkästä aikaa paras ja yllättävin tuotepalaute!

Karoliina Tolvi Turun Bruk-kampaamosta esittelee malliaKaroliina Tolvi Turun Bruk-kampaamosta esittelee mallia.

Cutrinin kevät
Kouluttaja Jani Kinnunen kertoi, että koulutuskiertueiden konseptiakin on uudistettu. Nyt asiakkaita lähestytään henkilökohtaisesti ja maanläheisemmin Cutrinin ”aamupalakiertueella”. Kuulostaa lupaavalta.

Cutrinin tulkinta kevätmuodista korosti rauhallisia värjäyksiä, klassisia leikkauksia ja tarkoin harkittuja hauskoja ”tvistejä”, esimerkiksi 70-luvun glamouria. Nähtiin tylppäleikkausta, viistoa linjaa ja hienoja maanläheisiä sävyjä. Cutrinin kevään voi tiivistää kolmeen sanaan: liikkuvaa, luonnollista ja kaunista.

Erityisesti näytöksestä jäivät mieleen kampausten keveän alapainotteiset yksityiskohdat. Laskeutuvat, elastisen kimmoisina keinahtelevat laineet saivat monet huokaamaan ihastuksesta. Pienillä raudoilla   aikaansaadut pikkurillin kokoiset kiharat oli kammattu reilusti auki. Etsimättäkin mieleen tuli läntisen naapurimaan filmilegenda Greta Garbo. Mutta ajan henkeen tietysti futuristisena klooninaan.

Jesse Lahtinen ja pirteät punaisetJesse Lahtinen ja pirteät punaiset
Jesse Lahtinen ja pirteät punaiset.

Cutrin Cool
Aurora-väripaletin herkkyys pääsi tällä kertaa parhaiten   esille nudeväreissä. Kylmät ja viileät sävyt olivat hienovaraisia ja toivat vapautuneempiinkin kampauksiin jännää arvokkuuden fiilistä.

Huomio kiinnittyi myös hiekkabeigellä aikaansaatuihin taittovivahteisiin. Cutrin ei ehkä räjähtele ja pauku, mutta brändillä on kieltämättä taito onnistua vetoamaan pohjoiseen, hillittyyn ja demokraattiseen kauneuskäsitykseen. Yleisvaikutelma voi olla rennon arkinen, mutta vaaleat sävyt Cutrin on ilman muuta keksinyt uudelleen. Tämä on pitkän linjan väriajattelua.

Aina hurmaava ja superselkeä freelancer-kouluttaja Kaisa Vuorenpää korosti päänahkaa ja hiuksia hoitavien tuotteiden merkitystä. Pohjoismaisen sileän ja lasimaisen hiuksen hyväkuntoisuus edellyttää erityisen tarkkaa huolenpitoa.

Mikko Korpela estraadilla blondiensa seurassa
Mikko Korpela estraadilla blondiensa kanssa.
Mikko Korpela luo pikakampausta mallilleen
Mikko Korpela luo pikakampausta mallilleen.

Vuorenpään lähestymistapa hiuksiin ja kampauksiin on sekä tieteellinen, että taidekäsityömäinen. Oli vaikuttavaa, miten hän huolellisuutta ja tarkkuutta painottaessaan korosti pienimpienkin yksityiskohtien merkitystä.

Esimerkiksi raitoja tehtäessä voi hiuksia ottaa foliolle ”lähestulkoon kolme karvaa kerrallaan”. Eipä ihme, että Vuorenpää on hentojen mutta täsmälleen oikeissa kohdissa sijaitsevien valo- ja värihäivähdysten mestari. Hänen läpikuultavia mutta silti rakenteellisesti vahvoja luomuksiaan tekisi mieli mennä tutkimaan jopa suurennuslasin kanssa.

Jäämme jännityksellä odottamaan, mitä Cutrin kevään mittaan kehittelee kesäkuun 9. päivä Nordic Hair Awards suurtapahtuman päälavalle? Brändin pohjoismainen imago ainakin sopii tapahtuman luonteeseen täydellisesti.

Teksti: Kaj Kalin
Kuvat: Kai Sairanen

Katso lisää kuvia galleriasta:

Mainos

Uudet tuotteet katso lisää tuoteuutuuksia

Löydä uudet KMS STYLECOLOR Trend Tones -sävyt

Löydä uudet KMS STYLECOLOR Trend Tones -sävyt

KMS STYLECOLOR on ylivoimaisin asuste, jolla vaihtaa hiusväriä kuin vaatteita - ilman sitoutumista.
Pulp Riot -uutuudet säilyttävät hiusvärin loiston

Pulp Riot -uutuudet säilyttävät hiusvärin loiston

Uudet Pulp Riot Bangkok Color-Safe Shampoo ja Tokyo Color Protecting Conditioner -hoitoaine suojaavat hiusväriä haalistumiselta ja tekevät hiuksista upean kiiltävät sekä kosteutetut.
L’Oreál Professionnel lanseeraa Le Hair Bronzing -sävytteen

L’Oreál Professionnel lanseeraa Le Hair Bronzing -sävytteen

Bronzing on meikkauksen uusi contouring, jolla saa iholle kauniin aurinkoisen hehkun. L'Oréal Professionnel vie tämän trendin nyt kasvoista hiuksiin uudella Le Hair Bronzing -tuotesarjalla.
Uusi muotoilusarja Goldwellilta - StyleSign

Uusi muotoilusarja Goldwellilta - StyleSign

Ei ole väliä kiinnostaako luonnolliset laineet, supermatta viimeistely vai vaikuttava volyymi; tämän hetken trendi ovat coolit lookit maksimaalisella rakenteella.

Uudet näytökset

'Imagine' Ara Koivulan tulkitsemana

'Imagine' Ara Koivulan tulkitsemana

Intercoiffure Mondialin kansainvälisen muotitiimin Imagine-mallisto kutkuttaa mielikuvitusta. Ara tulkitsi kokoelman kolme teemaa; ANDY, EDEN ja WHAT’S NEXT.
Cutrinin kevät on cool

Cutrinin kevät on cool

Cutrinin kevätmuodin julkkareissa 8.2. tunnelma oli helpottunut. Parin vuoden urakka on paketissa. Katso kuvat:
Schwartzkopfin varaslähtö kevääseen

Schwartzkopfin varaslähtö kevääseen

Talven keskellä Schwartzkopf tarjosi värikkään ja vauhdikkaan illan. Värikkäät ilmapallot ja mukaansa tempaavat tanssiesitykset nostattivat karnevaalitunnelman kattoon.
Tulevaisuuden ammattilaiset Taitaja2019 semifinaalissa

Tulevaisuuden ammattilaiset Taitaja2019 semifinaalissa

Nivalassa kisattiin tammikuun lopussa Taitaja2019 hiusmuotoilun semifinaalit. 36 hiusalan opiskelijaa suorittivat kaksi näyttötyötä mallin mukaan.
Ensimmäinen International Hairdressing Awards Madridissa

Ensimmäinen International Hairdressing Awards Madridissa

Madridissa nähtiin ensimmäinen International Hairdressing Awards, jossa nähtiin kimalteleva palkintojenjakogaala sekä inspiroiva runway näytös.

Mainos

Kampaajaprofiilit

Noora Vienola ja Lauri Suvanto

Noora Vienola ja Lauri Suvanto

Uusi kampaajasukupolvi on käynnistänyt asennemuutoksen, joka korostaa yhteisöllisyyttä ja rohkeutta. Erinomaisia esimerkkejä tästä ovat kampaajat Noora Vienola ja Lauri Suvanto.
ETHOS HAIRDRESSING

ETHOS HAIRDRESSING

Käydessämme HJ Live Londonissa saimme mahdollisuuden tavata pari Iso-Britannian vaikutusvaltaisimmista alan toimijoista – Sharon Peaken ja Adam Bryantin Manchesterin Ethos Hairdressingista.

Mainos

Uudet videot katso lisää videoita

Short Disconnected Pixie Haircut

Short Disconnected Pixie Haircut

Tällä videolla Matt Beck opastaa muun muassa kuinka leikata tyylikäs sivuilta lyhyt päältä pitkä kampaus, ja kuinka luoda muotoa tasaiseen takaraivoon.
Cornrow ponytail

Cornrow ponytail

Jenny Strebe (Confessions of a hairstylist) luo rajumman lookin teksturoidulla ponnarilla, johon on yhdistetty cornrow-lettiin.
Mens Disconnected Haircut - Free Salon Education

Mens Disconnected Haircut - Free Salon Education

Miesten trendikkääseen kampaukseen saa lisää tekstuuria Matt Beckin rouhealla tekniikalla. Katso minuuttiin typistetyltä opastusvideolta kuinka se luodaan.
Basket Weave Braid -kampaus Sam Villalta

Basket Weave Braid -kampaus Sam Villalta

Sam Villa näyttää kuinka luoda koripunostyyppinen kampaus, jonka voi yhdistää moniin erilaisiin lookkeihin.
Epäsymmetrinen pixie Matt Beckin opastuksella

Epäsymmetrinen pixie Matt Beckin opastuksella

Free Salon Education -blogin ja Youtube-kanavan tekijä näyttää kuinka luoda sähäkkä, pitkä ja epäsymmetrinen Pixie